LEXUS NORGE

NORGES NYE TENNISKOMET SKYTER FART

Hver sommer arrangeres Wimbledon, verdens eldste tennisturnering, og i år stakk 17 år gamle Nicolai Budkov Kjær av med Junior-tittelen! Og dét bare et halvt år etter å ha etablert Team Kjær, med blant annet Lexus Norge på laget.

Skrev norsk idrettshistorie

Med seieren i boks etter en forrykende finale mot nederlandske Mees Rottgering, skrev Kjær norsk idrettshistorie ved å bli den første nordmannen som noensinne har vunnet Wimbledon-turneringen for juniorer. Den samme seieren som tennis-legendene Björn Borg, Ivan Lendl, Stefan Edberg og Roger Federer også tok tidlig i karrieren.

Etter seieren var sikret sa Nicolai Budkov Kjær til media:

– Det er uten tvil en stor oppnåelse når man blir den første til å gjøre noe. Dette er en stor milepæl for meg og teamet mitt.

I tillegg til å være 17-åringens første Junior Grand Slam-tittel, ble han den første nordmannen som har vunnet en slik tittel på over 100 år.

Den norske landslagssjefen, Fredrik Loven, kommenterte også seieren i en pressemelding da Nicolai sikret seg finaleplass.

– Jeg er imponert over hvordan Nicolai har utviklet seg det siste halve året. Resultatene taler for seg selv. Å spille en finale i Wimbledon er noe de aller fleste barn og unge drømmer om, verden over.

En stolt trener, Per Fridell, sa til VG (Opens in new window):
– Dette er helt fantastisk. Den gjeveste Grand Slam-turneringen. Det gjør det litt ekstra stort. Jeg har ikke tatt det helt innover meg.

Stolt sponsor

En av de mange som fulgte med på den intense finalen, var Piotr Pawlak, øverste leder for Lexus i Norge.

­­­­– Lexus har lenge ønsket å etablere et samarbeid med en ung, norsk spiller som har potensial til å bli en del av ATP-sirkuset. Vi tror vi har funnet ham i Nicolai Budkov Kjær, og er stolte over å få være en bidragsyter for ham og teamet rundt ham. Håpet er at vår støtte vil hjelpe Nicolai på veien mot målet. Tennis på høyt nivå dreier seg i stor grad om å jakte på det perfekte – noe vi i Lexus kjenner oss godt igjen i.

I juni 2023 ble Lexus Europa en av hovedsponsorene til ATP (Opens in new window), som arrangerer de gjeveste herretennis-turneringene man stort sett bare kan drømme om å delta i. Deriblant ATP Finals og ATP Masters 1000-turneringene.

– Tennis-interessen i Norge har gått i taket de siste årene etter den sportslige suksessen til Casper Ruud. Dette har ført til at TV 2 har sikret seg rettighetene til ATP-tennis fra 2024 og her har Lexus allerede en god eksponering. Da er det samtidig ekstra gøy å være med som en viktig støttespiller til det som trolig er det største tennistalentet, avslutter Pawlak.

Vi er stolte av å være en del av reisen til Norges nye tenniskomet, og har stor tro på at det unge talentet kommer til å nå langt. Gratulerer med seieren, Nicolai!